ORDER@SWEDISHBRAND.SE
08 545 185 55

Jean et Sebastian Dauvissat

Sebastien Dauvissat har tagit över efter sin far Jean och förvaltar idag den pittoreska vingården som har varit i familjens ägor sedan 1899. Egendomen omfattar omkring 20 hektar och de producerar cirka 50 000 buteljer per år. Vingårdarna ligger på nordvästsluttningar med en jordmån som består av argilo-calcaire. Distriktet Chablis utmärker sig genom sin unika kalkstensgrund som är täkt med lager av kimmeridgelera, en lera med marint ursprung som är mycket rik på fossiler. Jorden innehåller även mycket småsten vilket ger jorden och vingårdarna en bra dränering.

I familjens vinkällare har de behållit den traditionella stillen, trots att det har uppdaterat till modern vinifikationsutrustning i form av temperaturkontrollerade fat och tankar. Jäsning och lagring av Village-vinerna sker i tankar av rostfritt stål, medan Premier- och Grand Cru vinerna lagras mestadels på gamla ekfat. Vinerna tappas på butelj cirka 15-18 månader efter skörden, vilket enligt familjens filosofi, är ett testamente till all den ambition, passion och kärlek de har lagt ned för att fylla flaskorna.

Jean et Sebastian Dauvissat Chablis Saint Pierre Vitt vin, Frankrike
Jean et Sebastian Dauvissat Les Preuses Grand Cru Vitt vin, Frankrike
Jean et Sebastian Dauvissat Montmains Premier Cru Vitt vin, Frankrike
Jean et Sebastian Dauvissat Vaillons Premier Cru Vitt vin, Frankrike
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.