ORDER@SWEDISHBRAND.SE
08 545 185 55

Domaine Josmeyer

På Josmeyer har man tillverkat vin sedan år 1864. Vinerna håller en mycket hög kvalitet tack vare de fina vingårdslägerna och den omsorgsfulla vinifieringen. År 1963 fick Domänen sitt nuvarande namn, där namnet är en kombination av Joseph och Meyer, efter grundaren Aloyse Meyers son.

Sett till det goda läget i Wintzenheim, nära Colmar, har vingården ett exceptionellt mikroklimat, med en av de lägsta regnmängderna i hela Frankrike. Egendomen sträcker sig över 28 hektar och familjen har alltid odlat i enlighet med naturen. Josmeyer planterar endast vinrankor klonade från sina egna bästa och äldsta vinstockar. De är också mycket uppmärksamma på hur vinrankan anpassar sig till jordmånen och klimatet där den planteras. Max densitet på vingården är 5 200 rankor per hektar, vilket man anser vara minimum för att vinet till fullo ska kunna uttrycka mineraliteten hos terroiren. De unga plantorna får all tid de behöver för att rota sig ordentligt, detta för att försäkra sig om god kvalitet och lång livslängd. Egendomen är planterad med 28% Riesling, 24% Pinot Blanc & Auxerrois, 21% Pinot Gris, 19% Gewurztraminer, samt 10% Sylvaner, Muscat och Pinot Noir.

Alla druvor plockas för hand och man tillsätter ingen jäst, socker eller enzymer till sina viner. Druvorna sorteras för hand innan de försiktigt och långsamt krossas i en pneumatisk press under ett lågt tryck. Detta för att säkra extraktion av alla subtila smak- och doftämnen i druvan. Efter ett snabbt debourbage (teknik för att skilja vinet från sediment) flyttas musten till temperaturreglerade tankar där jäsningen börjar utan varken chaptalisering eller jäst. Sedan fortsätter jäsningen på 100 år gamla ekfat, då allt från 1 000 till 6 000 liter. Sedan lagras vinet på sin jästfällning, då olika länge beroende på vilken typ av vin det handlar om. Vinet stabiliseras naturlig under vintern. Beroende på vinets karaktär lagras det allt från några veckor upp till flera år.

På 90-talet gick Josmeyer över till helt biodynamisk odling och år 2004 fick de sin AB-certifiering, där AB står för Agriculture Biologic. I enlighet med certifieringen arbetar vinmakarna i harmoni med jorden och vinrankan, vilket resulterar i druvor av högsta klass som ger djup och balans till vinet, likaväl som personlighet. På gården gör de även sin egen biodynamiska kompost vilket skapar en riklig mängd naturliga mikroorganismer. På så sätt får vinrankan på naturlig väg bättre förutsättningar för att fånga upp områdets speciella terroir.

Idag driver systrarna Céline och Isabelle Meyer denna prisade vingård, där deras passion för det goda i livet återfinns att smaka i varje flaska. Familjen har sedan slutet av 80-talet haft en tradition av konstnärliga etiketter där kända konstnärer från Alsace har fått turas om att utforma etiketterna. Den konstnärliga storasystern Isabelle har nu tagit över stafettpinnen och det är hennes vackra verk som nu pryder specialutgåvorna.

Josmeyer Fleur de Lotus Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Framboise Sprit, Frankrike
Josmeyer Gewurztraminer Classic Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Kirsch Sprit, Frankrike
Josmeyer Marc de Gewurztraminer Sprit, Frankrike
Josmeyer Mirabelle Sprit, Frankrike
Josmeyer Pinot Auxerrios ”H” Vielles Vignes Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Pinot Blanc Classic Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Pinot Blanc Mise du Printemps Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Pinot Gris Classic Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Pinot Gris Grand Cru Brand Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Poire Williams Sprit, Frankrike
Josmeyer Riesling Classic Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Riesling Grand Cru Hengst Vitt vin, Frankrike
Josmeyer Riesling Grand Cru Hengst Vendange Tardive Sött vin, Frankrike
Josmeyer Riesling Les Pierrets Vitt vin, Frankrike
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.