ORDER@SWEDISHBRAND.SE
08 545 185 55

Bodegas Sierra Salinas

Vingården Sierra Salinas ligger på sluttningen av berget med samma namn, i byn Villena en bit inåt landet från Alicante. En spännande region där mycket har hänt under de senaste 20 åren. Castaño hade länge haft ögonen på den här vingården som till slut blev till salu. Familjen Castaño var de första i området som satsade på att producera kvalitetsviner och inte bara bulkvin. Vissa jordlotter ligger så högt som 650 meter över havet och jordmånen är mestadels kalksten, med lite organiska komponenter. Här finns ett unikt mikroklimat med olika jordmåner och altituder. Klimatet är kontinentalt med inslag av Medelhavsklimat i form av kalla vintrar och varma somrar ihop med torka. Det regnar i genomsnitt bara 150 mm per år. På sommaren är det en stor temperaturskillnad mellan natt och dag, vilket innebär att druvorna kyls ner på natten och behåller sin fina syra, vilket är en förutsättning för balanserade viner.

Vingården har unika och obevattnade bush vines som är över 30 år gamla av druvan Monastrell. Vingården har även kompletterats med nu 15 år gamla vinrankor av Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon, Syrah och Petit Verdot. Monastrell regerar dock med sina 50% av odlingarna. En ultramodern Bodega har byggts helt enligt gravitationslagen för att maximera vinets kvalitet.

Familjen Castaño har gjort vin i över 50 år och nu ville man satsa hårt och ta tillvara på regionens speciella terroir. De tog in nya influenser i form av den unga Bordeauxvinmakaren Dominque Roujou de Boubee. Hans hängivenhet till Sierra Salinas, samt viljan att göra vin av högsta internationella klass har gett ett fantastiskt resultat. Sierra Salinas ligger alltid i topp i spansk- och internationell press.

Sierra Salinas Dulce Monastrell Sött vin, Spanien
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.