ORDER@SWEDISHBRAND.SE
08 545 185 55

Azamor Wines

År 1998 köpte Alison och Juaqim Luiz Gomes vingården Azamor, som innan dess hade tillhört Juaqims familj under många år. Egendomen ligger i Alentejo mellan Borba och Elvas och är en av de vingårdar som ligger på den högsta altituden i hela regionen. Gården omfattar 260 hektar, varav 27 hektar är planterad med vinrankor. På resten av marken odlar man olivträd, korkek och föder upp underbara Lusitano-hästar.

Vingårdarna planterades 2001 av Juaqim och Luis Elias Carvalho, en kände vinmakare från Portugal. De ligger 350 meter över havet, med en planterings densitet på hela 5050 plantor per hektar, vilket är nästan tre gånger den portugisiska standarden. De ovanliga nord-syd-gående raderna håller ett avstånd på 2.2 meter och 0.9 meter mellan plantorna. Bladverket beskärs rejält och man håller bra avstånd mellan skotten. Detta skapar en välventilerad krona som ger druvorna de ultimata förutsättningarna för att uppnå den perfekta mognaden.

Jordmånen består av lera och skifferberggrund och håller ett naturligt PH-värde mellan 7,5 och 6,5. Regionen är känd för sina heta somrar och bistra vintrar, där sommartemperaturen kan överstiga 40 grader och på vintern kan den krypa ned till under 0 grader. Dock svalkar vinden vingårdarna under sommarnätterna till en temperatur på cirka 20 grader. Luftfuktigheten varierar från 100% på vintern till 20% på sommaren och det faller 450 mm regn per år. Vingårdarna är planterade med lokala druvorsorter som Touriga National, Touriga Franca, Trincadeira och Alicante Bouchet, men även internationella druvorna som Syrah, Merlot, Petit Verdot och Mourvedré.

Det är ingen slump att Azamor håller en sådan jämn och hög kvalitet år efter år. De jäser sina druvor långsamt för att extrahera så mycket smak och aromer som möjligt, samt även för att få mjuka, tillgängliga tanniner. De pressar druvorna i en mycket skonsam korg-press för att sedan flytta vinet till ekfat eller ståltank, där den malolaktiska jäsningen sker. Denna jäsning omvandlar den vassa äpplesyran till mjölksyra och ger ytterligare rondör åt vinet.

Azamors viner är oerhört strukturerade, finessrika, smakrika tillsammans med en generös, mörk och saftig frukt. Vinerna är till bredden fyllda med Portugisisk terroir!

Azamor Rött vin, Portugal
Azamor Selected Vines Rött vin, Portugal
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.